Bezár
Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az oldal böngészésével elfogadja ezt. Értem Részletek
Az Addel.hu webáruházakban a tegnapi napon 961.880 Ft értékű termék cserélt gazdát! Próbálja ki Ön is INGYEN >> Webáruházat indítok! <<
Kapcsolat: 06-20-2650485 | web@merkapt.hu

Tágulási tartály

A zárt tágulási tartályoknak két fő csoportja létezik: az állandó nyomású, illetve a változó nyomású.A leggyakrabban használt tágulási tartálytípusok a változó nyomásúak. Ha egy fűtésrendszerben a víz tágul, akkor a többlet beáramlik a tágulási tartályba. Mivel a tartály zárt, és a membránnak a túloldalán eredendően valamilyen gáznemű anyag van, ezért beáramláskor a víz a gáznemű anyagot összenyomja, és a gáztörvények szerint ennek arányában változik a nyomás a tartályban: ezért hívják őket változó nyomású tartályoknak.Az állandó nyomású tartályoknak pedig az a jellemzője, hogy amikor a víz beáramlik a tartályba, akkor valami módon egy különböző beavatkozó szerkezetekkel (kompresszor, szivattyú, mágnesszelep és sok egyéb érzékelő) ellátott automata rendszer, egy vezérlő egység a beprogramozott értéken, állandó nyomáson tartja a rendszert. A nyomásváltozás a fűtésrendszerben tehát csak minimális, tizedes értékben fejezhető ki.Ez a hétköznapi életben ritkábban használatos, inkább a nagyobb méretű fűtési és hűtési rendszerekben van jelentősége: irodaházakban, bevásárlóközpontokban, nagyobb épületek és különleges technológiai helyzetek esetén, amikor az állandó nyomás követelmény a hidraulikai rendszer részéről. Ebből következően a tágulási folyamat kezelésén kívül magasabb szintű feladatokat is el kell látniuk: sok olyan szolgáltatással bírnak, amelyek az épület üzemeltetőjét segítik, pl. automatikus vízpótlás, rendszer-gáztalanítás, hibajelzések és információk nyújtása az üzemeltető számára.

A kategória nem tartalmaz alkategóriákat vagy termékeket.

Elbi tágulási tartályok

 

A fűtési, ivóvíz, illetve napkollektoros rendszerekbe beépített zárt tágulási tartályok a folyadékok hőmérsékletváltozásából eredő térfogatváltozást kompenzálják, valamint állandó szinten tartják a rendszer üzemi nyomását. A tartály nem megfelelő mérete, vagy helytelen nyomásbeállítása a fűtési rendszer súlyos meghibásodását okozhatja.

A Merkapt Zrt. által forgalmazott Elbi tágulási tartályok az 5 literes kiszereléstől egészen az 5000 literes kapacitásig kínálnak lakossági és ipari megoldást. Az Elbi tartályok minőségi acéllemezből készülnek, külső felületük korróziógátló anyaggal ellátott. Az Elbi tartályok belsejében egy adalékoknak ellenálló gumimembrán található, amely a készüléket két részre osztja. Működése a fizika alaptörvényén alapul; az egyik rész gázzal kerül felöltésre, a másik részben pedig folyadék található.

Ahogy a folyadék hőmérséklete és ezáltal térfogata növekszik, úgy a membránt mozgatva a folyadék a gázt „összenyomja” és ezzel együtt a tartály megtelik a folyadékkal. Ahogy a rendszer lehűl, a gáz ismét „visszaszorítja” a kisebb térfogatú folyadékot a tartályban. Ez a folyamat garantálja a fűtési, ivóvíz, napkollektoros rendszerek biztonságos és hosszútávú működését.

A fűtési rendszerekhez használatos Elbi tágulási tartályok 3-3,5 bar nyomásra kerültek kifejlesztésre, míg a vizes készülékek esetében ugyanez az érték 6 és 10 bar között van.
A Merkapt kínálatában kapható Elbi tartályok fix és cserélhető membránnal is megvásárolhatók, a hő és anyagelöregedés ellenálló alkatrészek is CE minősítéssel rendelkeznek.

Az Elbi ivóvízre alkalmas zárt tágulási tartályok esetében a tartályokban lévő membránok élelmiszer-tiszták, azokból semmilyen vízminőséget veszélyeztető anyag nem juthat be a rendszerbe.

Az Elbi HMV zárt tágulási tartályok biztonságosan alkalmazhatók, maradéktalanul megfelelnek az élelmiszerbiztonsági követelményeknek is.

Napkollektoros rendszereknél az Elbi szolár zárt tágulási tartályok egyenlítik ki a fagyállóval feltöltött zárt kollektorkörben a hőmérsékletváltozás okozta térfogatváltozást.

Az Elbi szolár tágulási tartályok a magas hőmérsékletnek ellenállnak, a tartályok belsejében lévő kiváló minőségű gumimembránt a hőhordozó folyadék nem károsítja.

Kosár tartalma
Az Ön kosara üres!